• +387 66 516 174
  • info@privreda.org

Društvo za proizvodnju metalnih proizvoda "Metal", a.d. Gradiška
  • All
  • AD Metal d.o.o.


AD Metal d.o.o.

AD Metal d.o.o.

AD Metal d.o.o.

Preduzeće je regionalni lider u proizvodnji opreme za građevinarstvo i proizvoda za industriju namještaja, te je dobitnik raznih nagrada i priznanja za kvalitet svojih proizvoda. Proizvodi preduzeća se plasiraju najvećim dijelom na inostranom tržištu, a dijelom na tržištima na prostoru bivše Jugoslavije.

Preduzeće je osnovano 1957.godine kao zanatsko preduzeće za usluge i proizvodnju metalnih proizvoda za potrebe lokalnog stanovništva. U relativno kratkom vremenu  se razvilo u proizvodno preduzeće koje je proizvodilo više vrsta metalnih proizvoda i za mnogo šire tržište od svog okruženja. Početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka preduzeće je postalo najveći proizvođač opreme za industriju namještaja u bivšoj Jugoslaviji.

Danas preduzeće zapošljava 160 radnika koji i u današnjim uslovima ekonomske krize i zahtjevnog tržišnog okruženja, uspijevaju proizvoditi i poslovati i na sve teškoće odgovoriti poslovnošću, kvalitetom proizvoda i poštovanjem rokova proizvodnje i isporuke.

Preduzeće je regionalni lider u proizvodnji opreme za građevinarstvo: podupirača, skela i opreme za šalovanje, te šavnozavarenih cijevi i proizvoda za industriju namještaja

 

Dobitnik je više nagrada i priznanja za kvalitet svojih proizvoda.

 

Proizvodi preduzeća se plasiraju najvećim dijelom na inostranom tržištu, prije svega na tržištu Evrope, a dijelom i na tržištima na prostoru bivše Jugoslavije. Naročito proizvodi za građevinarstvo nalaze svoje mjesto i na tržištima Sjeverne  i Južne Amerike.

 

Sve do početka svjetske ekonomske krize, preduzeće je ostvarivalo značajan rast proizvodnje i plasmana, naročito na inostrana tržišta. Ulagalo se u nabavku i razvoj nove opreme, a očekuje se da će se rezultati tog ulaganja u cijelosti pokazati nakon prestanka ekonomske krize i normalizovanja odnosa na tržištu.

Preduzeće i pored teškoća koje je imalo u nekoliko posljednjih godina, i dalje ima razvojnu orijentaciju i ciljeve: stalno poboljšanje kvaliteta postojećih proizvoda, osvajanje novih proizvoda, zadržavanje postojećih tržišta i osvajanje novih, te postizanje pozicije lidera u proizvodnji opreme za građevinarstvo u Evropi.

Contact


Dositejeva 7 , Gradiška

+ 387 (0)51 813-077 + 387 (0)51 813-128
+387 (0)51 813-568